top of page
  • Foto van schrijverChiara Studios

Is de donkere huid dikker dan de witte huid? Waarom moet jouw PMU-artist hier rekening mee houden?

Bijgewerkt op: 18 apr. 2023Hi lieve lezer!

Ik zal de komende periode een aantal blogs schrijven, zodat je het een en ander kunt leren over PMU en andere behandelingen die Chiara Studios aanbiedt! Welkom bij de allereerste blog van jouw Eyebrow Queen uit Rotterdam!

Tijdens een cursus Powder Brows dat ik een aantal weken geleden gaf, vroeg een van de cursisten of zij rekening moest houden met de huiddikte van de klant. Er bestaat kennelijk een mythe, dat de donkere huid dikker is dan de witte huid. Is dit waar? Let’s find out!

In de PMU-wereld wordt jouw huidskleur volgens de Fitzpatrick Schaal gecategoriseerd. Deze schaal werd uitgevonden door een Amerikaanse dermatoloog in 1975. Volgens deze schaal, zijn er zes verschillende huidtypes op basis van huidskleur. Type 1 is de lichtste en type 6 de donkerste.


Source: www.stllipo.com

Met behulp van deze schaal, bepalen we voor jou de juiste pigmentkleur en de juiste intensiteit van de behandeling.

De kleur (voor wenkbrauwen, lippen en eyeliner) is voor meeste PMU-behandelaars niet moeilijk te bepalen. Maar hoe zit het met de intensiteit? En daarmee de snelheid van de machine, de dikte van de naald en de diepte van het pigment.

Met andere woorden, moet bij een donkere huid de snelheid omhoog? Met dikkere naalden worden gewerkt? Of dieper worden gepigmenteerd?

ABSOLUUT NIET!

De donkere huid (type 5 en 6 op de schaal) bevat meer melanine en is dus gevoeliger voor het vormen van hyperpigmentatie als gevolg van een intensieve behandeling zoals PMU, laser, microdermabrasie, etc.

Het is een veelvoorkomende misvatting dat de donkere huid dikker is dan de witte huid.

De dikte van je huid heeft niets te maken met je huidskleur of ras. De dikte van je huid wordt bepaald door onder andere je genen, je leeftijd, je algehele gezondheid en andere omgevingsfactoren. Er is geen biologische basis voor deze mythe. Dit is helaas een eeuwenoude overtuiging, die schadelijke gevolgen kan hebben bij het behandelen van de donkere huid.

Dus, als je de volgende keer in de stoel zit bij een salon en de behandelaar zegt dat de behandeling wordt aangepast, omdat “je donkere huid dikker is”, RUN!


De donkere huid moet juist met éxtra liefde en zorg worden behandeld, om de kans op hyperpigmentatie of littekenvorming te voorkomen.

Thank you for coming to my first TED Talk. To be continued!

Liefs,

Chiara


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page